YOSHLARDA ILG‘OR PEDAGOGIK G‘OYALARNI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI VA YO‘NALISHLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ilg‘or pedagogik g‘oyalar ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, innovatsion fikrlashni rivojlantirish va zamonaviy ta’lim metodlarini keng joriy etishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada ilg‘or pedagogik g‘oyalarning mohiyati, ularni shakllantirish yo‘llari hamda yo‘nalishlari keng tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim muhitida innovatsion yondashuvlarni qo‘llash va bu boradagi xalqaro tajribalar o‘rganilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, pedagogik faoliyatda yosh mutaxassislarning ijodiy yondashuvini rivojlantirish, ularni zamonaviy texnologiyalar bilan ishlashga o‘rgatish va ilmiy-innovatsion izlanishlarga jalb qilish orqali ilg‘or pedagogik g‘oyalarni shakllantirish mumkinligi isbotlangan.