O‘zbekiston Respublikasi Mashinasozlik Sanoatining Raqobatbardoshligini Oshirish Yo‘nalishlari (Tashqi Iqtisodiy aloqalar, investitsiyalar va savdo vazirligi materiallari asosida (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi mashinasozlik sanoatining raqobatbardoshligini oshirish yoʻnalishlari tahlil qilinadi. Tashqi iqtisodiy aloqalar, investitsiyalar va savdo vazirligi tomonidan taqdim etilgan rasmiy ma’lumotlar asosida sanoatning hozirgi holati, mavjud muammolar va rivojlanish istiqbollari o‘rganiladi. Xususan, xorijiy investitsiyalarni jalb qilish, texnologik modernizatsiya, eksport salohiyatini kengaytirish hamda xalqaro hamkorlikni rivojlantirish masalalari yoritib beriladi. Shu bilan birga, ilg‘or xorijiy tajribalarning joriy etilishi orqali ichki bozor ehtiyojlarini qondirish va eksportga yo‘naltirilgan mahsulot ishlab chiqarishni kengaytirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqiladi. Maqolada statistik ma’lumotlar, davlat dasturlari va amaliy loyihalarning tahlili asosida tarmoqning barqaror rivojlanishiga erishish omillari ko‘rsatib o‘tiladi.