SSSRdagi mamuriy-buyruqbozlik boshqaruvining O’zbekiston SSRga ta’siri (1920-1990 yillar) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada SSSRda mamuriy-hududiy buyruqbozlik boshqaruv tizimining O’zbekiston SSRda qanday amalga oshirilganligi tahlil qilinadi. Ushbu jarayon turli davrlarga bo’lib o‘rganilgan. 1920-yillardan boshlab to 1990-yillargacha bo’lgan davrlar tadqiq etiladi. Shuningdek, maqolada O’zbekiston SSRda boshqaruv shaklining ijtimoiy-siyosiy va iqtisodiy tizimga ta’sirini ko’rsatib berilgan.