Sholg`om navlarining hosildorligiga o`g`it meyori, ko`chat qalinligining ta`siri hamda uning hosilini yig`ish va saqlash (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada sholg‘om (Brassica rapa subsp. rapa) ekinining hosildorligiga o‘g‘it me’yori va ko‘chat qalinligining ta’siri hamda hosilni yig‘ish va saqlash texnologiyalari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari asosida optimal o‘g‘it miqdori va ko‘chat zichligi aniqlanib, hosildorlikning ortishiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Hosilni to‘g‘ri yig‘ish va saqlashning sholg‘om sifati hamda bozorbopligini saqlab qolishda ahamiyati yoritilgan.