BOLALARA O’TKIR O’RTA OTIT KASALLIGI RIVOJLANISHIDA BURUN YONDOSH BO’SHLIQLARI KASALLIKLARINING AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola bolalarda otorinolaringologik kasalliklar orasida boshqa kasalliklarga nisbatan ko’p kuzatiladigan  o’tkir  va surunkali o’rta  otit kasalligi va uning rivojlanishida burun yondosh bo’shliqlarining ahamiyatiga bag’ishlangan . Tadqiqotda bolalarda keng tarqalgan o’tkir o’rta otit kasalligining rivojlanishida  burun yondosh bo’shliqlarining yallig’lanish kasalliklarining ta’siri va  davolash usuli  eng muhim ahamiyatga ega. O’tkir o`rta otit kasalligining surunkali shaklga o’tishi, nog’ora parda perforatsiyasi va og’ir otogen miya ichi asoratlarini keltirib chiqarganligi sababli tadqiqotda bu kasallikning to’gri diagnostikasi va davolash usulini tanlash uchun burun yondosh bo’shlig’i kasalliklarining o’rta otit kasalligini keltirib chiqarishdagi ahamiyatini to’g’ri baholash muhim. Shularni inobatga olgan holda tadqiqot natijasi Otorinolaringolog shifokorlar, shu soha magistrlari va ordinatorlari uchun amaliy ahamiyatga ega.