TRIKOTAJ MATOLARINING TAHLILI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada trikotaj matolarining turlari, xususiyatlari va farqlari tahlil qilindi. Maqolada trikotaj matolarining eng keng tarqalgan turlari – lastik, glad, xosilali glad, sepochka va ularning elastiklik, nafas olish, mustahkamlik va dizayn jihatidan qanday farq qilishi o‘rganildi. Har bir turdagi trikotaj matoning foydalanish sohalari ham ko‘rsatildi. Trikotaj matolarining turli xususiyatlarini taqqoslash orqali, ularning eng optimal qo‘llanilish joylari aniq ko‘rsatildi.