Yakka jerseyli dumaloq trikotaj mashinasining xususiyatlari va afzalliklari tahlili (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada yakka jerseyli dumaloq trikotaj mashinalarining asosiy texnologik xususiyatlari va ularning afzalliklari tahlil qilingan. Mashinalarning yuqori tezlikda ishlashi, mahsuldorligi, ko‘p qirraliligi, foydalanishdagi qulayliklari, energiya tejamkorligi hamda yuqori sifatli mato ishlab chiqarish imkoniyati yoritilgan. Maqolada bu turdagi trikotaj mashinalarining turli iplar va naqshlar bilan ishlay olish qobiliyati ularning keng qo‘llanilishiga sabab bo‘lishi ta’kidlangan. Xulosa sifatida, bunday mashinalar to‘qimachilik sanoatida samarali va ishonchli yechim ekani isbotlab berilgan.