SOVETLARNING OʻZBEKISTONDA YURITGAN AGRAR SIYOSATI. DEHQON XOʻJALIKLARINING TUGATILISHI (1920-1935-YILLAR) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Mazkur maqolada 1920-1935-yillar oraligida Oʻzbekistonda sovet hokimiyatining yuritgan agrar iqtisodiy siyosati, uning mahalliy dehqon xoʻjaliklariga boʻlgan salbiy taʻsirini va ushbu siyosatning natijalarini turli tarixiy adabiyotlar, kitoblar va ilmiy ishlarni tahlil qilgan holda yoritishga qaratilgan. Ushbu davrni yoritishda sovet davridagi va mustaqillik davridagi tarixiy ma`lumotlar va sifralarni tahlil qilgan holda toʻgʻri xulosa chiqarishga harakat qilindi.