Boʻlgʻusi oʻqituvchilarning kompitentligini rivojlantirish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Bugungi kunda taʼlim tizimida boʻlgʻusi oʻqituvchilarning kompetentligini rivojlantirish, ularning kasbiy faoliyatini samarali va sifatli bajarishiga asosiy omil boʻlib xizmat qiladi. Oʻqituvchilarni tayyorlash jarayonida kompetentlik yondashuvi orqali pedagogik ko'nikmalarni shakllantirish, pedagogik psixologiya, kommunikativ mahorat, innovatsion pedagogik texnologiyalarni o‘zlashtirishga alohida eʼtibor qaratish zarur. Bu maqolada boʻlgʻusi oʻqituvchilarning kompetentligini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi, shuningdek, samarali taʼlim tizimini yaratish uchun zarur boʻlgan yondashuvlar va metodlar ko'rib chiqiladi.