“TURON QOPLONI” MAVZUSIDA KOMPOZITSIYA BAJARISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqola “Turon qoploni” mavzusida kompozitsiya yaratish jarayonini, ayniqsa batal janrining xususiyatlari nuqtai nazaridan o‘rganadi. Maqolada batal janrining tarixiy va estetik asoslari, uning tasviriy san’atdagi o‘rni va “Turon qoploni” ramziy obrazini kompozitsiyada aks ettirish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqotda san’atshunoslik va estetika nuqtai nazaridan Turon qoploni obrazining madaniy ahamiyati va batal janrida uning ifodalanishi ko‘rib chiqiladi. Maqola san’at talabalari va rassomlar uchun amaliy yo‘l-yo‘riq sifatida xizmat qiladi.