Nofilologik ta'lim yo'nalishi talabalarini masofaviy ta'lim texnologiyalari yordamida avtonom o'qitish ko'nikmasini rivojlantirish(Ingliz tili misolida) (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada nofilologik ta’lim yo‘nalishidagi talabalarining masofaviy ta'lim texnologiyalari yordamida ingliz tilini o‘zlashtirish jarayonida avtonom o‘qitish ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil etilgan. Tadqiqotda avtonom o‘qitish tushunchasi, uning mohiyati va tamoyillari ochib berilgan hamda masofaviy ta'lim sharoitida talabalar mustaqil bilim olishga qanchalik moslashgani o‘rganilgan. Bundan tashqari, avtonom o‘qitishni samarali tashkil qilishda qo‘llaniladigan zamonaviy raqamli texnologiyalar, interfaol platformalar va metodik usullar haqida ma’lumotlar berilgan. Tadqiqot natijalari asosida nofilologik yo‘nalish talabalarida ingliz tilini mustaqil o‘rganishni rag‘batlantirishga qaratilgan tavsiyalar ishlab chiqilgan.