O‘zbek xonliklarida boshqaruv tizimi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbek xonliklarida (XIV–XIX asrlar) mavjud bo‘lgan boshqaruv tizimi tahlil qilinadi. Xonliklarning siyosiy, ijtimoiy va iqtisodiy tuzilmalari, markaziy va mahalliy hokimiyat organlari, shuningdek, hukmdor (xon)ning rolini o‘rganish asosiy e’tiborga olinadi. Maqolada, shuningdek, xonliklarda qonun chiqarish, ijro etish va sud hokimiyatining o‘zaro munosabatlari, harbiy tuzilma va soliq tizimi kabi muhim jihatlar yoritiladi. O‘zbek xonliklarining boshqaruv usullari va ularning mintaqaviy tarixga ta’siri ham tadqiqot doirasiga kiritilgan.