XORAZM VOHASINING TUPROQ-EKOLOGIK SHAROITI VA UNGA TASIR QILUVCHI OMILLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada Xorazm vohasi  tuproqlarining ekologik holati, unda sodir bo’layotgan o’zgarishlar, unumdorligiga eroziya jarayonlarining tahsiri hamda ularga qarshi kurash bo’yicha chora-tadbirlar bayon etilgan. Shuningdek,  voha  yer resurslarning unumdorligini oshirish,  bo’yicha kompleks tadbirlarni rivojlantirish,  meliorativ-ekologik holatini yaxshilash va sho’rlanish jarayonlari tahlil qilingan.