"Zamonaviy kasblarga o‘qitish" (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Zamonaviy kasblarga o‘qitish, bugungi kunda ish bozorining tezkor o‘zgarishlariga mos ravishda ta'lim tizimini yangilash zaruratini aks ettiradi. Ushbu maqolada, zamonaviy kasblarning talablari, innovatsion usullar va texnologiyalar yordamida o‘qitish jarayonini takomillashtirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. O‘qituvchilar uchun yangi metodikalarni qo‘llash, talabalarni amaliy ko‘nikmalar bilan ta'minlash va ish beruvchilar bilan hamkorlik qilish orqali o‘qitish samaradorligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, kasb-hunar ta'limining rivojlanishi uchun muhim bo‘lgan zamonaviy tendentsiyalarni ham yoritadi.