GEPATITLAR FONIDA KORONAVIRUS INFEKSIYASINING KECHISHI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Jigar hayotiy muhim organdir. Jigar inson organizmida ko‘plab funksiyalarni bajaradi, immunitet tizimi reaksiyalarida ishtirok etadi, infeksiyalarga umumiy qarshilik darajasini belgilaydi va viruslar va bakteriyalarga qarshi antitanalar ishlab chiqarish uchun javobgardir. Jigar kasalliklari dunyoda eng ko‘p tarqalgan kasalliklardan biri hisoblanadi, ayniqsa COVID-19 pandemiyasi sharoitida. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti 2020 yil 11 fevralda yangi koronavirus infeksiyasining rasmiy nomi COVID-19 deb e’lon qildi.