HOMILADOR AYOLLAR ORASIDAGI QIZILCHA: XUSUSIYATLARI, XAVFLARI VA OLDINI OLISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Qizilcha - bu, ayniqsa, homiladorlikning dastlabki bosqichlarida jiddiy oqibatlarga olib kelishi mumkin bo‘lgan virusli infeksiya. Asosiy xavf tug‘ma qizilcha sindromi (TQS) bo‘lib, homilaning ko‘rish, eshitish, yurak tugʻma nuqsonlari va markaziy asab tizimining jiddiy nuqsonlari bilan tavsiflanadi. Maqolada homilador ayollarda infeksiyaning kechishi, homila uchun xavflar, diagnostika va profilaktika usullari ko‘rib chiqiladi.