INGLIZ TILI DARSLARIDA YUQORI SINF O‘QUVCHILARINING LINGVISTIK KOMPETENTSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada yuqori sinf o‘quvchilarining ingliz tili darslarida lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirish jarayoni tahlil qilinadi. Lingvistik kompetensiya fonetik, leksik, grammatik va pragmatik jihatlarni o‘z ichiga oladi. O‘quvchilarning ingliz tilini mukammal o‘zlashtirishlari uchun innovatsion metodlar, interaktiv yondashuvlar va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish muhimdir. Maqolada til o‘rgatish samaradorligini oshirishga qaratilgan pedagogik texnologiyalar ham tahlil qilinadi.