Жазони ижро этиш муассасаларининг тадбиркорлик фаолияти бўйича фуқаролик-ҳуқуқий жавобгарлиги асослари (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Фуқаролик-ҳуқуқий жавобгарлик бу — иқтисодий фаолиятдаги мажбуриятларни тўғри ва ўз вақтида бажармаганлик учун келиб чиқадиган юридик оқибатларнинг бир тури. Фуқаролик, яъни "гражданский", жавобгарлик тадбиркорлар ва жамиятнинг бошқа аъзолари ўртасидаги иқтисодий муносабатларни тартибга солишда муҳим аҳамият касб этади. Бу жавобгарлик нафақат юридик шахслар, балки алоҳида шахслар, жумладан, тадбиркорлар учун ҳам қўлланилади[1]. [1] Ўзбекистон Республикасининг Меҳнат кодекси. 1995 йил 21 декабрь, 545-I-сон