Yo’ldosh tushish davri va ilk chilla davrida qon ketishi terminal holati . (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Yo’ldosh , bola o’rni –bola tug’ilgach , ketidan tushadigan homila pardalari , platsentasi va kindigidan iborat a’zo :homolani ona tanasi bilan bog’langan turadi . Tug’ruqning yo’ldosh tushish davrida platsenta va pardalar bachadon devoridan to’la ko’chadi va tug’ruq yo’llari orqali chiqadi