HARBIY XIZMATCHILARNING KASBIY SARALASHNING PSIXOLOGIK ASOSLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Harbiy xizmatchilarning kasbiy saralashi – bu harbiy tashkilotlarda xizmatchilarning shaxsiy va kasbiy qobiliyatlarini baholash, ularning lavozimga mosligini aniklash va rivojlantirish uchun amalga oshiriladigan muhim jarayondir. Ushbu maqolada harbiy xizmatchilarning kasbiy saralashining psixologik asoslari, ularning shaxsiyat xususiyatlari, motivatsiyasi, stressga chidamliligi va harbiy vazifalarni bajarishdagi samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy psixologik tadqiqotlar va harbiy pedagogikaning yangi yondashuvlari asosida harbiy xizmatchilarning kasbiy rivojlanishini ta’minlashning ilmiy-amaliy yо‘llari kо‘rib chiqilgan.