SIL KASALLIGINING QANDLI DIABET KASALLIGI BILAN BOG`LIKLIGI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada sil kasalligi (tuberkulyoz) va qandli diabet (diabet) o'rtasidagi bog'lanishlar tahlil qilinadi. Diabet kasalligi organizmning immun tizimini zaiflashtirishi, natijada odamlarni sil kabi infeksiyalarga moyil qilishi mumkin. Shuningdek, yuqori qon shakar darajasi yallig'lanishni kuchaytirib, infektsiyalarga qarshi kurashni qiyinlashtiradi. Diabetli bemorlarda sil kasalligining simptomlari noaniq yoki yengil bo'lishi mumkin, bu esa uning erta bosqichda aniqlanishini qiyinlashtiradi. Maqolada diabet va sil kasalligiga chalingan bemorlarni davolashda zarur ehtiyotkorliklar hamda ikki kasallik o'rtasidagi o'zaro ta'sirlar haqida muhim tavsiyalar berilgan.