RAQAMLI IQTISODIYOT (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Raqamli iqtisodiyot tushunchasi rivojlangan davlatlarda keng qoʻllanishi haqida barchamiz xabardormiz. Raqamli iqtisodiyot, raqamli iqtisodiy faoliyat boʻlib, har kuni odamlar, bizneslar, qurilmalar orasida bogʻlanishdir. Raqamli iqtisodiyot kirib borgan har bir jamiyat raqamli iqtisodiyotning foydasi qanchalik yuqori ekanligini yetarliycha tushinib yetishgan. Raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish AQSh, Buyuk Britaniya, Germaniya, Yaponiya kabi yetakchi mamlakatlar uchun ustuvor yoʻnalishlardan biri hisoblanadi. Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyevning Oliy Majlis Senati va Qonunchilik palatasiga qilgan Murojaatnomasida 2020- yil ʻʻIlm- maʼrifat va raqamli iqtisodiyot yili" deb eʼlon qilindi.