“Zamonaviy axloqiy tarbiyaning yutuqlari va kamchiliklari” (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Axloqiy tarbiyaning ijtimoiy hayotdagi roli, uning yutuqlari va yuzaga kelayotgan muammolar ko'rib chiqiladi. Mazkur mavzu inson huquqlari, gender tengligi, ekologik mas'uliyat va global fikrlash kabi zamonaviy yutuqlarni yoritadi. Shu bilan birga, an'anaviy qadriyatlarning susayishi, individualizmning kuchayishi va texnologiyalarning axloqqa salbiy ta'siri kabi kamchiliklar tahlil qilinadi. Misollar va real hayotiy dalillar asosida zamonaviy axloqiy tarbiyaning ijobiy va salbiy jihatlari muhokama qilinib, an'anaviy va zamonaviy yondashuvlarni uyg'unlashtirish zarurligi ta'kidlanadi. Mavzu hozirgi jamiyatda axloqiy me'yorlarning ahamiyatini oshirish uchun dolzarb ahamiyatga ega.