Hindistonda XIX asrda epidemiyalar tarixi va mustamlaka hukumatining chora tadbirlari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada XIX asrda Hindistonda paydo bo‘lgan turli tropik kasalliklar va ularning keng miqyosli epidemiyalarga aylanishi sabablari , ushbu kasallik va epidemiyalarga qarshi kurashish va oldini olishda mahalliy hind tibbiyoti va mustamlakachi Britaniya hukumatining ko‘rgan chora tadbirlari o‘rganilgan. Shuningdek epidemiyalarga qarshi kurashishda inglizlarning zamonaviy yevropa tibbiyotidan foydalanishi va aholini emlash siyosati o‘rganilgan.