Pedagogik jamoada ijobiy munosabatlar o‘rnatishning psixologik va pedagogik usullari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik jamoalarda ijobiy munosabatlarni o‘rnatishning psixologik va pedagogik usullari ko‘rib chiqiladi. Ijobiy munosabatlar, ta'lim jarayonining samaradorligini oshirishda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasidagi ishonch, hamkorlik va qo‘llab-quvvatlashni ta'minlaydi. Maqolada quyidagi asosiy jihatlar yoritiladi: psixologik asoslar, pedagogik usullar, amaliy tajribalar, natijalar va tavsiyalar.    Ushbu ish pedagogika mutaxassislari, o'qituvchilar va ta'lim tashkilotchilari uchun foydali manba bo'lib xizmat qiladi, chunki u jamoada sog'lom muhit yaratishga yordam beruvchi amaliy usullarni taklif etadi.