Kimyoviy bog’lanish nazariyasi va borliqning u bilan bog'liqligi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada moddalarning o'zaro hosil bo'lishi, valent elektronlari, kimyoviy birikmalarning turli tumanligi sabablarini, ularning hosil bo'lish mexanizmini umuman modda hosil bo'lishida kimyoviy bog'lanish nazariyasini o'rganish muhimligi haqida fikr yuritiladi.