Hashoratlarning kelib chiqishi va rivojlanishi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Hasharotlar (lotincha: Insécta) - boʻgʻimoyoqli umurtqasiz hayvonlar sinfi. Yer sharida 1,5 mln.ga yaqin turi maʼlum. Hasharotlarning embrional va postembrional taroqqiyoti yuqori haroratda tezlashadi. Natijada taraqqiyot sikli qisqaradi va hasharot tezroq ko‘payadi.