Zaxarli va dorivor o‘simliklar (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ko‘p yillar davomida dorivor o‘simliklar va o‘simlik terapiyasi turli jamiyatlarda turli kasalliklarni davolash uchun keng qo‘llanilgan. Ba’zi dorivor o‘simliklarning terapevtik ta’siridan tashqari, odamlarda, ayniqsa bolalar va qariyalarda kuchli toksik ta’sir ko‘rsatadi. Tabiiy mahsulotlarning xavfsiz ekanligi haqidagi keng tarqalgan e’tiqodlarga qaramay, ularning zaharliligi haqida bir necha xabarlar mavjud. olalar va ayniqsa, yangi tug’ilgan chaqaloqlarda o‘tkir zaharlanishning ahamiyati kattaroq, chunki ularning ovqat hazm qilish va immunitet tizimi to‘liq rivojlanmagan