СOVID-19 билан касалланган оналардан туғилган чақалоқларда интеферон ҳолатининг хусусиятлари (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
СOVID-19 инфекцияси ер юзидаги барча мамлакатларда болалар ва катталар орасида шиддат билан тарқалди ва тезлик билан пандемияни юзага келтирди. Бугунги кундаги маълумотлар шуни кўрсатадики, SARS-CoV-2 вируси билан инфицирланганлар таркибида болалар 10%гача, COVID-19 клиник ташхисланган касалларининг эса 2%ини ташкил этади.