Qadimdan sug‘orilib kelingan o‘tloqi allyuvial tuproqlar sharoitida sinalgan uzum navlari va uzum tok ostida qator oralariga ekilgan qovun navlarini hosildorligi. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada uzum tok ostida qovun yetishtirish tasvirlangan