Qadimdan sug‘orilib kelingan o‘tloqi allyuvial tuproqlar sharoitida sinalgan Mersedes uzum navi va boshqa uzum navlarini xomtok qilish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada mersedes uzum navini Xorazm vohasida yetishtirish tasvirlangan