"Ijtimoiy Xizmatlar Tizimi: Iqtisodiyot va Jamiyat Taraqqiyotidagi Roli" (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada ijtimoiy xizmatlar tizimining iqtisodiy munosabatlar tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Ijtimoiy xizmatlarning ta’lim, sog‘liqni saqlash, madaniyat, sport, transport, savdo va boshqa yo‘nalishlar orqali aholi turmush darajasini yaxshilashdagi roli ochib berilgan. Tarixiy rivojlanish jarayoni, ijtimoiy infratuzilmaning bugungi iqtisodiyotdagi o‘rni, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish imkoniyatlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistondagi ijtimoiy xizmatlar sohasining rivojlanish xususiyatlari va istiqbollari tahlil qilinib, xalqaro andozalarga moslashtirish zaruriyati asoslab berilgan. Maqola iqtisodiyotni inson farovonligi nuqtayi nazaridan o‘rganishda nazariy va amaliy ahamiyatga ega