TALABALARDA IJTIMOIY FAOLLIKNI SHAKILLANTIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada talabalar ijtimoiy faolligini shakllantirishning psixologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Ijtimoiy faollikning shakllanishi ta'lim jarayonida, shaxsning motivatsiyasi, qiziqishlari va ijtimoiy muhit ta'siri bilan chambarchas bog'liqligi yoritiladi. Shuningdek, ijtimoiy faollikni oshirishga qaratilgan pedagogik va psixologik yondashuvlar tahlil etiladi. Mazkur jarayonni samarali tashkil qilishda liderlik qobiliyatlari, jamoada ishlash ko'nikmalari va o'z-o'zini rivojlantirishning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi.