Oʻsimliklarning yovvoyi turlaridan madaniy turlarni koʻpaytirish. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Annatotsiya: Ko'payish barcha tuban va yuksak o'simliklar uchun xosdir. Bu jarayon bir va ko'p hujayrali suvo'tlari(spirogira, vosheriya, valoniya va boshqalar)da zamburug' va lishayniklar tanasining regeneratsiyasiga qarab tananing bir necha bo'laklarga bo'linib ketishi yoki yuksak o'simliklarda, ildizpoya, bachki, piyozbosh, tugunak kabi organlarga yuzaga kelishi, shuningdek tananing ayrim qismlaridan bir butun o'simlik paydo bo'lish xususiyatiga asoslangan.