O'ZBEK VA ARAB TILLARIDA ZAMON KATEGORIYASINING QIYOSIY TAHLILI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada o'zbek va arab tillaridagi zamon kategoriyasi qiyosiy aspektda tadqiq etilgan. Tadqiqot natijasida har ikkala tildagi zamon shakllarining grammatik xususiyatlari, ularning qo'llanilish doirasi va o'ziga xos jihatlari aniqlangan. Maqolada zamonning lisoniy ifodasi, uning semantik-pragmatik xususiyatlari hamda tillar orasidagi farqli va o'xshash tomonlari yoritilgan.