BANK AUDIT JARAYONLARI VA UNING SIFATINI OSHIRISHGA QARATILGAN TASHABBUSLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Tadqiqotning asosiy obyekti sifatida banklarda amalga oshirilayotgan audit jarayonlari va uning sifatini oshirishga qaratilgan tashabbuslar ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonning moliyaviy tizimida auditning o‘rni va rolini chuqur o‘rganish bu sohadagi kamchiliklarni bartaraf etish va zamonaviy auditorlik texnologiyalarini tatbiq etishda muhimdir. Tadqiqotda O‘zbekistonning moliya institutlaridagi audit faoliyatini takomillashtirishga yo‘naltirilgan huquqiy va tashkiliy islohotlar tahlil qilinadi.