GEPATIT C VA UNI DAVOLASHNING ZAMONAVIY USULLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqola "Gepatit C va uni davolashning zamonaviy usullari" mavzusiga bag'ishlangan bo'lib, gepatit C kasalligining xususiyatlari, tarqalishiga ta'sir etuvchi omillar va uning davolash usullari haqida so'nggi yutuqlarni tahlil qiladi. Hepatit C - bu gepatotrop virus bo'lib, jigarni zararlaydi va surunkali gepatit, jigar sirrozi yoki jigar saratoniga olib kelishi mumkin. Maqolada virusga qarshi kurashishda yangi dorivor vositalar, interferon-siz davolash usullari, o'zgartirilgan terapiya rejimlari va jahon miqyosida amalga oshirilayotgan tadqiqotlar haqida so'nggi ma'lumotlar keltirilgan. Shuningdek, davolash samaradorligi va xavfsizligini ta'minlash, yangi dori vositalarining imkoniyatlari hamda gepatit C ni davolashdagi global yutuqlarni baholash muhim jihatlari yoritilgan.