OVULYATSIYA BUZILISHLARI VA ULARNING TUG‘ILISH QOBILIYATIGA TA’SIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada ovulyatsiya jarayonining buzilishlari va ularning ayollarning tug‘ilish qobiliyatiga ta’siri keng ko‘lamda tahlil qilinadi. Ovulyatsiya siklining normal va patologik holatlari, ayniqsa, anovulyatsiya, oligovulyatsiya va boshqa buzilish turlari batafsil yoritilgan. Ushbu buzilishlarning asosiy sabablaridan biri sifatida gormonal disbalans, stress, turmush tarzi va atrof-muhit omillari keltirilgan. Mavzuda buzilishlarning klinik ko‘rinishlari, diagnostika usullari, zamonaviy davolash yondashuvlari va muqobil usullar (masalan, ovulyatsiyani stimulyatsiya qilish, gormonal terapiya) muhokama qilingan. Shuningdek, ovulyatsiya buzilishlarining davolash samaradorligini oshirish uchun individual yondashuvning ahamiyati va ilg‘or reproduktiv texnologiyalarning qo‘llanishi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda tug‘ilish qobiliyatiga ta’sir etuvchi psixologik va ijtimoiy omillar ham hisobga olingan. Mazkur maqola reproduktiv salomatlikni tiklashga oid ilmiy-amaliy yondashuvlarni rivojlantirishga hissa qo‘shadi.