CHAKANA SAVDO KORXONALARIDA ITE’MOLCHILAR XULQ - ATVORINING SAVDO HAJMIGA TA’SIRINING TAXLILI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mamlakatimizda  chakana  savdoning  rivojlanishi  bilan  bir  qatorda  iste’molchi  xulq-atvorining  o‘zgarishi,  xaridorlar  tomonidan  tovarlarning  sifati  va  assortimentiga  hamda ko‘rsatilayotgan  savdo  xizmatlariga  bo‘lgan  talabining  tobora  ortib  borish  tendensiyasi kuzatilmoqda. Korxonalarda ishlab chiqarishga bo’lgan talablarni umumiy qismini ishchilarning xulq-atvoridan kelib chiqib belgilanadi shunday qilib korxonani rivojlanishiga ishchilarning xarkteri asosiy ahamiyat xisoblanadi. Bunday sharoitda xaridorlarga qo‘shimcha savdo xizmatlarini taklif etish orqali ko‘rsatilayotgan xizmatlar sifatini oshirish va takroriy xaridini raqobatlantirish chakana savdo raqobatbardoshligini  oshirishning  va  unga  ta’sir  etuvchi  omillarning  zamonaviy yo‘nalishlaridan biri sifatida namoyon bo‘ladi.