Innovatsion texnologiyalar asosida yoshlarni kasb tanlashga yonaltirishning uzviyligini ta’minlash texnologiyasini samaradorligini oshirish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Kasb tanlash shunday qaltis jarayonki, u insonni bir umrga baxtsiz yoki baxtli kilishi, barcha rejalarining barbod bo’lishi yoki amalga oshishiga asosiy sababchi bo’lishi mumkin. Baxtsizlik va omadsizlikni xoxlamagan inson o’z tanloviga shubha qilmagan xoldagina har tomonlama mulohaza yuritib, qaror qabul kilishi lozim.