QAMISH (PHRAGMITES AUSTRALIS) O’SIMLIGINING EKOLOGIK VA IQTISODIY ROLI ECOLOGICAL AND ECONOMIC ROLE OF REED (PHRAGMITES AUSTRALIS) PLANTS ЭКОЛОГО-ХОЗЯЙСТВЕННАЯ РОЛЬ ТРОСТНИКОВОГО (PHRAGMITES AUSTRALIS) ЗАВОДА (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada Qamish (Phragmites australis) oʻsimligining ekologik va iqtisodiy ahamiyati yoritilgan. Qamishning suv va havo sifatini yaxshilash, tuproqni eroziyadan himoya qilish, va biologik xilma-xillikni taʼminlashdagi ekologik roli keng koʻlamda tahlil qilingan. Shuningdek, uning qurilish materiallari, yoqilgʻi, hunarmandchilik va yem-xashak sifatidagi ahamiyatikoʻrsatib berilgan. Qamishning nazoratsiz tarqalishidan kelib chiqadigan muammolar va ularga qarshi kurash strategiyalari haqida ham maʼlumotlar keltirilgan.