Elektron hukumat tizimi doirasida loyihalarni ishlab chiqish jarayonlarini raqamlashtirish modellari. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Hozirgi kunda elektron hukumat tizimlari davlat boshqaruvini yanada samarali va shaffof qilish maqsadida joriy etilmoqda. Raqamli texnologiyalar yordamida davlat xizmatlarini taqdim etish jarayonlari tezlashmoqda va soddalashtirilmoqda. Ushbu maqolada elektron hukumat tizimi doirasida loyihalarni ishlab chiqish jarayonlarini raqamlashtirish modellari ko'rib chiqiladi. Raqamlashtirish jarayoni davlat xizmatlarining sifatini oshirish, fuqarolar va davlat o'rtasidagi aloqalarni yaxshilash, shuningdek, resurslardan samarali foydalanishni ta'minlashga qaratilgan.