MUSTAQILLIK YILLARIDA DAVLAT BOSHQARUV TIZIMIDA AMALGA OSHIRILGAN ISLOHOTLAR (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston mustaqillik yillarida davlat boshqaruv tizimida amalga oshirilgan islohotlar tahlil qilingan. Asosiy e’tibor Konstitutsiyaning qabul qilinishi, hokimiyatning bo‘linishi, demokratik saylov tizimini shakllantirish, davlat xizmati va iqtisodiy boshqaruvning takomillashtirilishi kabi masalalarga qaratilgan. Shuningdek, hududiy boshqaruvni isloh qilish, fuqarolik jamiyatini rivojlantirish va raqamli texnologiyalarni joriy etish jarayonlari ham yoritilgan. Ushbu islohotlarning natijasida davlat boshqaruvi samaradorligi oshib, xalq manfaatlarini ta’minlashga qaratilgan yangi tizim shakllangan.