O‘zbekistonning tabiati, tabiiy boyliklari va ularni muhofaza qilishni oʻrganish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘zbekiston o‘zining boy tabiati va tabiiy resurslari bilan ajralib turadi. Ushbu maqolada O‘zbekistonning geografik joylashuvi, iqlimi, flora va fauna xilma-xilligi hamda tabiiy boyliklari haqida ma'lumotlar keltiriladi. Mamlakatning asosiy tabiiy resurslari – yer osti boyliklari (neft, gaz, mineral tuzlar), suv resurslari (daryolar va ko‘llar), qishloq xo‘jalik mahsulotlari va boshqa tabiat manbalari. Shuningdek, O‘zbekistonda tabiiy muhitni muhofaza qilish masalalari ham muhim ahamiyatga ega.