ZAMONAVIY METODIKALARDA LOTIN TILINI O‘QITISHNING DOLZARB MASALALARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Lotin tili jahon ilm-fani va madaniyati rivojida muhim o‘rin tutib kelgan, shuningdek, zamonaviy tilshunoslik, tibbiyot, huquqshunoslik va boshqa fanlar uchun asosiy manbalardan biri hisoblanadi. Hozirgi kunda lotin tilini o‘qitishning samaradorligini oshirish va talabalarda bu tildan amaliy foydalanish ko‘nikmasini shakllantirish uchun innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash zaruriyati tug‘ilmoqda. Mazkur maqola lotin tilini zamonaviy o‘qitish usullari, jumladan, integratsiyalashgan ta’lim, interfaol dars metodlari, multimediya vositalaridan foydalanish va talabalarning mustaqil o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalariga qaratilgan.