Oilaviy huquqiy nizolarda advokat ishtiroki (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ma'lumki, oilaviy nizolar ko'pincha hissiyotlar bilan bog'liq bo'lgan murakkab jarayonlardir. Advokatlarning vazifasi shundaki, ular mijozning manfaatlarini yuridik jihatdan himoya qilish bilan birga, kelishuvlarga erishishda va muammoni tinch yo‘l bilan hal etishda yordam berishlari kerak. Ushbu maqolada advokatlarning rolini ko'rib chiqamiz. Shuningdek maqolada oilaviy huquqiy nizolarda advokatning ishtiroki va uning roli tahlil qilinadi. Oilaviy nizolar, masalan, ajralish, farzandlarni tarbiyalash, mulkni taqsimlash kabi muammolar bilan bog‘liq bo‘lib, bu jarayonlarda advokatlarning professional yordami juda muhimdir. Advokatlar nafaqat huquqiy maslahatlar berish, balki mijozning manfaatlarini himoya qilishda ham faol ishtirok etadilar