O’ZBEKISTON MOLIYA BOZORIGA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARINING KIRIB KELISHI BOZORNI UNGA MOSLASHTIRISHI VA UNI TAKOMILLASHTIRISH YO’LLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Jahon moliya bozorlarida raqamli texnologiyalarning tez sur’atlarda rivojlanishi O‘zbekiston moliya tizimiga ham o‘z ta’sirini ko‘rsatmoqda. Raqamli texnologiyalarning kirib kelishi moliya bozorining samaradorligini oshirish, yangi xizmatlarni yaratish va moliyaviy inklyuziyani kengaytirish imkoniyatlarini yaratadi. Biroq, bu jarayon bilan bog‘liq muammolar va tahdidlar ham mavjud. Mazkur maqolada O‘zbekiston moliya bozoriga raqamli texnologiyalarning ta’siri, bozorning unga moslashishi va uni takomillashtirish yo‘llari tahlil qilinadi