RUS OLIMLAR TADQIQOTLARIDA XASAD MUAMMOSINING O‘RGANILGANLIGI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqola rus olimlarining xasad hissini o‘rganishdagi yondashuvlarini va bu hissiyatning psixologik, ijtimoiy va axloqiy jihatlarini tahlil qiladi. Xasadning kelib chiqishi, rivojlanishi va uning individual va ijtimoiy hayotga ta’siri haqida ko‘plab rus olimlari tomonidan olib borilgan tadqiqotlar mavjud. Maqolada xasadning inson psixologiyasi va uning ijtimoiy munosabatlarga ta’siri o‘rganiladi. Tadqiqotda, xasadning o‘zaro munosabatlar, o‘z-o‘zini qadrlash va axloqiy me’yorlarga ta’siri bo‘yicha o‘zgaruvchanliklar tahlil qilinadi. Shuningdek, xasadni bartaraf etish uchun psixologik va pedagogik yondashuvlar ko‘rsatilgan.