AJDODLARIMIZ MEROSINI O‘RGANISH JARAYONIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING SAVODXONLIK KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Mazkur maqola ajdodlarimizning madaniy merosidan foydalanish orqali boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining savodxonlik ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda xalq og‘zaki ijodi namunalaridan – maqollar, dostonlar va ertaklardan foydalanishning o‘quv jarayoniga ta’siri o‘rganilgan. Eksperimental va nazorat guruhlarida olib borilgan tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, xalq og‘zaki ijodidan foydalanish o‘quvchilarning o‘qish tezligi, matnni tushunish va yozma ifoda ko‘nikmalarini sezilarli darajada yaxshilaydi. Maqolada ajdodlarimizning madaniy merosidan foydalanishni ta’lim jarayonida samarali qo‘llash usullari hamda bu yo‘nalishni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar taqdim etilgan.