TURLI TARKIBLI PAXTA VA IKKILAMCHI TOLALAR ARALASHMASIDAN OLINGAN IPLARNING UZISH KUCHI, VA UZILISHDAGI UZAYISHINING О‘ZGARISHI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Маqоlada turli tarkibli tolalardan pnevmomexanik yigirish mashinasida  olingan iplarning fizik-mexanik xossalari tadqiq etilgan bo’lib,   bunda ipdagi tolalar tarkibi:   qaytimlardan 25% ikkilamchi tola+ 75% paxta tolasidan, 20%  ikkilamchi tola+80% paxta tolasidan,  30% ikkilamchi tola+70% paxta tolasidan, 15% ikkilamchi tola+85% paxta tolasidan bo’lgan iplarning xossasiga berilgan 400 br/m, 500 br/m, 600 br/m  buramlarning ta’siri  aniqlngan.